"UVEK STE RADO VIĐEN GOST U RUSIJI": Putin čestitao Maduru

Tanjug

29. 07. 2024. u 11:56

RUSKI predsednik Vladimir Putin čestitao je danas Nikolasu Maduru ponovni izbor za predsednika Venecuele i potvrdio spremnost Moskve za nastavak zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Kremlja.

УВЕК СТЕ РАДО ВИЂЕН ГОСТ У РУСИЈИ: Путин честитао Мадуру

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je dodao da su rusko-venecuelanski odnosi po svojoj prirodi "strateško partnerstvo" i da je uveren da će Madurove aktivnosti na čelu države i dalje doprinositi progresivnom razvoju odnosa dve zemlje u svim pravcima.

- Želeo bih da potvrdim našu spremnost da nastavimo konstruktivan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne i međunarodne agende. Ne zaboravite da ste uvek rado viđen gost na ruskom tlu - navodi se u čestitki Putina, a prenosi RIA Novosti.

Nacionalno izborno veće Venecuele saopštilo je ranije danas da je na osnovu rezultata sa obrađenih 80 odsto izbornih mesta aktuelni predsednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio 51,2 odsto glasova i pobedio na predsedničkim izborima, čime je obezbedio treći mandat.

Njegov protvikandidat, predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia osvojio je 44,2 odsto glasova, prema podacima izborne komisije.

Opozicija je saopštila da se priprema da ospori rezultate koje je saopštila izborna komisija.

U Venecueli su juče održani predsednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata.

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama