OGLASIO SE KREMLJ NAKON POBEDE MADURA: Unapređivaćemo saradnju sa Venecuelom i u oblasti odbrane

Novosti online

29. 07. 2024. u 12:35

RUSIJA namerava da unapređuje odnose sa Venecuelom, uključujući u osetljivim oblastima kao što je odbrana, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ НАКОН ПОБЕДЕ МАДУРА: Унапређиваћемо сарадњу са Венецуелом и у области одбране

Foto: Profimedia

- Unapređujemo naše odnose sa Venecuelom u svim oblastima, uključujući i u osetljivim. Naravno, mnogo pažnje posvećujemo tome, a znamo za uzajamne planove venecuelanskog rukovodstva. Ovakva saradnja je u interesima i naroda Venecuele, i ruskog - rekao je Peskov na pitanje da li je predviđena mogućnost proširenja saradnje Rusije i Venecuele u odbrambenoj oblasti.

On je zaključio da će Moskva zbog toga unapređivati sveobuhvatne odnose sa Karakasom.

Prethodno, ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Nikolasu Maduru reizbor na poziciju predsednika Venecuele, saopšteno je na Telegram kanalu Kremlja. Putin je naglasio da bi želeo da potvrdi spremnost za nastavak konstruktivnog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne i međunarodne agende.

Na osnovu obrađenih 80 odsto glasačkih listića, predsednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio je 51,2 odsto glasova i pobeđuje na predsedničkim izborima, saopštila je ranije izborna komisija te zemlje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama