"KRIVE RUSIJU ZA BUKVALNO SVE ŠTO SE DEŠAVA": Moskva odbacila optužbe da stoji iza sabotaža u Francuskoj

Tanjug

29. 07. 2024. u 12:57

KREMLj je danas odbacio spekulacije zapadnih medija da Rusija stoji iza sabotaža na objektima kritične infrastrukture u Francuskoj tokom Olimpijskih igara.

КРИВЕ РУСИЈУ ЗА БУКВАЛНО СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА: Москва одбацила оптужбе да стоји иза саботажа у Француској

Foto Tanjug

- Ovo je samo još jedna neutemeljena optužba - rekao je danas na konferenciji za novinare portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija Interfaks.

Prema njegovim rečima, ima dosta nekvalitetnih medija, pa čak i uglednih, koji u poslednje vreme ne beže od toga da okrive Rusiju za "bukvalno sve što se dešava".

Peskov je ukazao da to ne doprinosi imidžu tih medija da su pouzdani izvori informacija.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen izjavio je u subotu da ne može da isključi stranu umešanost u sabotaže na francuskoj železnici u petak nekoliko sati pred ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Darmanen je rekao danas da je aktivista krajnje levice uhapšen u vezi sa sabotažom na francuskoj železnici koja se dogodila pred početak Olimpijskih igara.

To je prvo javno objavljeno hapšenje od diverzantskog napada, koji se dogodio u petak nekoliko sati pre početka ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, prenosi Rojters.

Darmanen je ranije danas rekao da ekstremisti krajnje levice verovatno stoje iza sabotaža na francuskoj železnici izvedenih u petak.

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)