NEVREME POGODILO BALTIČKE ZEMLJE: U Litvaniji poginula jedna osoba, 200.000 domaćinstava bez struje

Novosti online

29. 07. 2024. u 13:00

JEDNA osoba je poginula, a oko 200.000 domaćinstava je ostalo bez struje u Litvaniji i susednoj Letoniji, nakon što su olujni vetrovi i jaka kiša pogodili baltičke države tokom noći.

НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО БАЛТИЧКЕ ЗЕМЉЕ: У Литванији погинула једна особа, 200.000 домаћинстава без струје

Foto: N. Živanović

Pedesetogodišnja žena poginula je danas u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu kada je na nju palo drvo, saopštile su vlasti.

Vatrogasne i spasilačke službe u obe zemlje primile su stotine hitnih poziva zbog oborenog drveća, oštećenih automobila i poplavljenih puteva, prenosi AP.

Nekoliko letova je otkazano ili preusmereno na druge aerodrome u Litvaniji jer avioni nisu mogli da slete u Vilnjus i Kaunas, zbog oluje.

Bilo je i kašnjenja i otkazivanja na železničkoj mreži.

Vlasti u Litvaniji upozorile su ljude da putuju samo u hitnim situacijama zbog olujnih vetrova i većih količina padavina u više regiona, koji na nekim mestima odgovaraju mesečnom proseku.

U Letoniji, meteorolozi su upozorili da je moguće izlivanje reke Daugave, koja prolazi kroz glavni grad Rigu, zbog obilnih padavina.

Zvaničnici u Rigi saopštili su danas da je glavni prestonički Trg Dom privremeno zatvoren zbog opasnosti urušavanja krova na srednjovekovnoj katedrali koja se tu nalazi usled jakih vetrova.

Južni deo Estonije takođe je pogođen jakim pljuskovima i olujnim vetrom, ali je izbegnuta veća materijalna šteta, navodi AP. Očekuje se da će se oluja u regionu zadržati najmanje do popodneva.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

VELIČANSTVENA ETNA PONOVO RADI: Pogledajte prizore erupcije najvišeg vulkana u Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama