DALJA ESKALACIJA BI TAKOĐE MOGLA DA DOVEDE OD POTPUNE OBUSTAVE VAZDUŠNOG SAOBRAĆAJA: Nemačka pozvala svoje državljane da odmah napuste Liban

Novosti online

29. 07. 2024. u 13:49

NEMAČKA je danas pozvala svoje državljane da odmah napuste Liban, navodeći da bi vazdušni saobraćaj mogao biti obustavljen usled strahovanja od izraelskog vojnog odgovora posle smrtonosnog raketnog napada libanske militantne grupe Hezbolah na Golansku visoravan.

ДАЉА ЕСКАЛАЦИЈА БИ ТАКОЂЕ МОГЛА ДА ДОВЕДЕ ОД ПОТПУНЕ ОБУСТАВЕ ВАЗДУШНОГ САОБРАЋАЈА: Немачка позвала своје држављане да одмах напусте Либан

Foto Tanjug/AP

- Dalja eskalacija situacije i širenje konflikta ne mogu se isključiti - navedeno je u saopštenju nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, koje je od nemačkih državljana "hitno zatražilo napuštanje Libana" prenosi Rojters.

Dodaje se da se to naročito odnosi na južne delove Libana, uključujući urbana područja Bejruta i Dolinu Beka i okrug Balbek-Ermel.

- Dalja eskalacija bi takođe mogla da dovede od potpune obustave vazdušnog saobraćaja sa aerodroma Rafik Hariri (u Bejrutu). Tada više ne bi bilo moguće napustiti Liban vazdušnim putem - navelo je ministarstvo u Berlinu.

Ranije je Nemačka preporučila svojim državljanima da ne putuju u Izrael i na palestinske teritorije, gde od 7. oktobra traje rat između izraelskih snaga i palestinske militantne grupe Hamas.

Izraelski bezbednosni kabinet ovlastio je u nedelju vladu da odgovori na raketni napad na Golansku visoravan u kojem je u subotu poginulo najmanje 12 dece i tinejdžera, a za koji Tel Aviv okrivljuje Hezbolah.

Ta grupa je negirala da je odgovorna za napad.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

OKRŠAJ U CRVENOM MORU: Huti napali tanker sa naftom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama