MEKSIKO POKREĆE ISTRAGU: Nakon hapšenja narko bosa iz kartela Sinaloa

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 07. 2024. u 22:27

MEKSIČKE vlasti pokrenule su istragu o događajima koji su prošle nedelje doveli do hapšenja jednog od šefova kartela Sinaloa, Ismaela El Maja Zambade, rekla je danas ministarka bezbednosti Meksika Roza Isela Rodrigez.

МЕКСИКО ПОКРЕЋЕ ИСТРАГУ: Након хапшења нарко боса из картела Синалоа

Foto: Tanjug/AP

Zambada je uhapšen u četvrtak blizu El Pasa, u Teksasu, nakon što je doleteo malim avionom iz Meksika.

Rojters i drugi svetski mediji, pozivajući se na anonimne američke zvaničnike, objavili su prošle nedelje da je El Majo, najverovatnije, prevaren od sina bivšeg šefa kartela iz Sinaloe, Hoakina Guzmana El Čapa, koji je navodno želeo da se preda vlastima.

Međutim, Zambadin advokat, Frank Perez, demantovao je tu priču u subotu i rekao da su njegovog klijenta nasilno oteli ljudi El Čapovog sina, Lopeza.

Perez je rekao da su Guzman Lopez i šestorica muškaraca u vojnoj uniformi napravili zasedu Zambadu blizu Kuliakana u meksičkoj saveznoj državi Sinaloi, primorali ga da uđe u avion i doveli ga u Sjedinjene Američke Države protiv njegove volje.

Zambada je u petak u federalnom sudu u El Pasu rekao da nije kriv po optužbama za krijumčarenje droge.

Rodrigez je rekla da je Savezno tužilaštvo otvorilo istragu u saveznoj državi Sonora zbog potencijalnih krivičnih dela, uključujući mesto poletanja aviona i druge detalje. Rodrigez je dodala da meksička vlada nije bila uključena u operaciju.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je danas da su državne oružane snage potvrdile da nisu bile uključene u hapšenje Zambade, uprkos tvrdnjama Zambadinog advokata da su muškarci u vojnoj uniformi napravili zasedu poznatom narko bosu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!