KIJEV DOBIO DVA PAKETA VOJNE POMOĆI: Zelenski se zahvalio Bajdenu i Kongresu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 00:35

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski zahvalio je danas predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, Kongresu i dvema vodećim američkim partijama, kao i celom američkom narodu što su objavili dva paketa vojne pomoći u ukupnom iznosu od 1,7 milijardi dolara.

КИЈЕВ ДОБИО ДВА ПАКЕТА ВОЈНЕ ПОМОЋИ: Зеленски се захвалио Бајдену и Конгресу

Foto: AP Photo/Laurent Cipriani

-Duboko sam zahvalan Džou Bajdenu, Kongresu i obema strankama, kao i celom američkom narodu za današnju najavu dva paketa američke vojne pomoći u ukupnom iznosu od 1,7 milijardi dolara, naveo je Zelenski na platformi Iks.

On je dodao da je danas, tokom posete Harkovskoj oblasti iz prve ruke video koliko takva stalna pomoć omogućava ukrajinskoj vojsci da štiti živote od ruskih napada.

-Ono što je najvažnije, ova pomoć pokazuje američku snagu i liderstvo u suočavanju sa agresijom i terorom. Što je takvo vođstvo jače, to je svet stabilniji, zaključio je Zelenski.

Pentagon je danas najavio novi paket vojne pomoći od 200 miliona dolara za zadovoljenje kritičnih potreba Ukrajine, kao i 1,5 milijardi dolara u okviru Inicijative za bezbednosnu pomoć Ukrajini.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!