OBRAČUN ZELENSKOG SA SIRSKIM? Poslanica Vrhovne rade udarila na komandanta VSU – On uništava desantno-jurišne jedinice (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 07:11

POSLANICA Vrhovne rade Marijana Bezuglaja je optužila glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog za namerno slabljenje desantno-jurišnih trupa, kao i za pokušaj da ih pretvori u pešadiju.

ОБРАЧУН ЗЕЛЕНСКОГ СА СИРСКИМ? Посланица Врховне раде ударила на команданта ВСУ – Он уништава десантно-јуришне јединице (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Članica ukrajinskog parlamenta je na svom Telegram kanalu napisala da je "frakcija generala kopnenih snaga predvođena glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Sirskim", započela kampanju sa ciljem da "oslabi i izjednači desantno-jurišne trupe".

Prema njenim rečima, korpus desantno-jurišne vojske je preimenovan u korpus za brzo reagovanje kako bi kasnije prebacile u sastav kopnene vojske. Inače, desantno-jurišne trupe predstavljaju zaseban rod unutar ukrajinske vojske i ne pripadaju nijednom od klasičnih vidova (kopnenim, vazduhoplovnim i mornaričkim snagama) oružanih snaga ove države.

-Generalno, planiraju da pretvore brigade desantno-jurišne vojske u kopnene jurišne brigade i de fakto likvidiraju desantno-jurišnu vojsku kao poseban rod vojske, brenda i kulture, pretvarajući je u kopnene snage, napisala je ona.

Bezuglaja je napomenula da se u tu svrhu rukovodstvo desantno-jurišnih brigada uklanja iz timova i da se komandanti jedan po jedan šalju u brigade kopnene vojske. Istovremeno, dodala je da centar za obuku ovih jedinica radi minimalnim kapacitetom, dok se desantno-jurišne brigade upućuju na delove fronta na kojima se vode najteže borbe.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!