PROBUDIO SE IZ KOME NAKON 244 DANA, PA GA UDARIO PIKAP: Čudo trajalo sedam godina, a onda je smrt iznenada zakucala na vrata

Novosti online

30. 07. 2024. u 07:29

MLADIĆ star 29 godina na Floridi koji je preživeo izuzetno dugotrajnu komu od 244 dana nakon nesreće na motociklu, tragično je poginuo u novom udesu prošle nedelje.

ПРОБУДИО СЕ ИЗ КОМЕ НАКОН 244 ДАНА, ПА ГА УДАРИО ПИКАП: Чудо трајало седам година, а онда је смрт изненада закуцала на врата

Foto: GoFundMe

Dru Kon, koji je imao 22 godine kada je 2017. godine doživeo tešku nesreću na motociklu, pretrpeo je povrede mozga i pao u duboku komu. U jednom trenutku, lekari su razmatrali mogućnost donacije njegovih organa, ali njegova majka Jolanda Osborne-Kon nije gubila nadu.

Jolanda se prisetila čudesnog trenutka kada je njen sin prvi put progovorio nakon dugog perioda kome. "Da, mama, dobro sam," rekao je. "Volim te, mama." Nakon godina iscrpljujuće rehabilitacije, Dru je ponovo uspeo da hoda, čime je stekao epitet "savremenog čuda".

Bio je u komi osam meseci i tada je započeo dug proces oporavka. Međutim, njegova sudbina je tragično prekinuta kada ga je 26. jula udario pikap kamionet.

Prema izveštaju kancelarije šerifa u Džeksonvilu Kon je hodao ulicom oko 5.30 ujutru kada se nesreća desila. Vozač koji je tvrdio da nije video žrtvu, zaustavio je vozilo i pozvao hitnu pomoć, ali je Kon proglašen mrtvim na licu mesta.

Njegova majka izrazila je zahvalnost za dodatnih sedam godina koje je provela sa svojim sinom.

- Zahvalna sam za vreme koje sam imala s njim - rekla je. - Bog je ispunio moju molbu, i nisam ljuta. Nisam ljuta. U miru sam - dodala je.

Kaže, veruje da je njen sin sada na boljem mestu, oslobođen patnje i bola.

- Dru je izlečen, hoda, ne bori se da održi ravnotežu. Njegova ruka je verovatno podignuta visoko i govori: Hvala ti, Isuse!

(Blic)

BONUS VIDEO: BAGER USMRTIO BICIKLISTU U KIKINDI: Tragedija se dogodila na ulici, uviđaj još u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!