''TEŠKO JE GLEDATI KAKO POLJSKA DIPLOMATIJA TONE U BLATO LAŽI'': Žestoka reakcija Budimpešte na poruke iz Poljske

Novosti online

30. 07. 2024. u 09:25

MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je, reagujući na stav zamenika ministra spoljnih poslova Poljske Vladislava Teofila Bartoševskog, da Mađarska treba da napusti EU i NATO i napravi savez sa Rusijom, da veoma poštuje poljsku diplomatiju, pa je "teško gledati kako tone u blato laži".

ТЕШКО ЈЕ ГЛЕДАТИ КАКО ПОЉСКА ДИПЛОМАТИЈА ТОНЕ У БЛАТО ЛАЖИ: Жестока реакција Будимпеште на поруке из Пољске

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova


Sijarto je na Fejsbuku napisao da će "po hiljaditi put ponoviti" da je tokom nedavne mirovne misije, tokom koje je posetio i Rusiju, premijer Viktor Orban predstavljao Mađarsku, a ne Evropsku uniju, prenosi agencija MTI.

Prema njegovoj oceni, "nije mudro govoriti o izolaciji u slučaju premijera i vlade koji su jedini u Evropi ostali u stanju da održavaju odnose i sa Zapadom i sa Istokom".

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Vladislav Teofil Bartoševski u nedelju je izrazio sumnju u neophodnost članstva Mađarske u EU i NATO, nakon izjave mađarskog premijera Viktora Orbana da Varšava vodi licemernu politiku prema Moskvi.

Bartoševski je rekao da ne razume zašto Mađarska želi da ostane članica organizacija koje joj se toliko ne dopadaju i zapitao zašto Orban ne napravi uniju sa Rusijom. 

- To je ovako: ako ne želite da budete član nekog kluba, uvek možete da izađete - dodao je Bartoševski.

BONUS VIDEO: VUČIĆ I ORBAN STIGLI NA SAHRANU IŠTVANA PASTORA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!