OPOZICIJA TVRDI DA JE POBEDILA, ISTO KAŽE I VLAST: U Venecueli tri osobe poginule, više desetina povređenih na protestima

Novosti online

30. 07. 2024. u 10:08 >> 10:10

NAJMANjE tri osobe su poginule, a 44 povređene u sukobima policije i demonstranata koji su protestovali u više delova Venecuele nakon što je izborna komisija te zemlje saopštila da je sadašnji predsednik Nikolas Maduro pobedio, objavila je danas organizacija koja prati situaciju u nacionalnim bolnicama, a prenosi italijanska Agencija Nova.

ОПОЗИЦИЈА ТВРДИ ДА ЈЕ ПОБЕДИЛА, ИСТО КАЖЕ И ВЛАСТ: У Венецуели три особе погинуле, више десетина повређених на протестима

Foto: AP


Najviše incidenata zabeleženo je u državi Aragua.

Nevladina organizacija za ljudska prava Foro Penal saopštila je da je širom zemlje uhapšeno 46 osoba.

Snage bezbednosti u Venecueli ispalile su suzavac i gumene metke na ljude koji su izašli na ulice glavnog grada Karakasa kako bi protestovali. 

Opozicija u Venecueli osporila je Madurovu pobedu i tvrdi da je njen kandidat Edmundo Gonzales Urutia ubedljivo pobedio sa 73,2 odsto glasova, dok je Maduro optužio opoziciju da poziva na državni udar.

Nacionalno izborno veće Venecuele saopštilo je juče da je Maduro osvojio 51,2 odsto glasova i pobedio na predsedničkim izborima, čime je obezbedio treći mandat.

       

Gonzales Urutia osvojio je 44,2 odsto glasova, prema podacima izborne komisije.

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!