IRAN I KINA ODBACILI OPTUŽBE: Ne mešamo se u američke izbore

Novosti online

30. 07. 2024. u 12:00

MISIJA Irana u Ujedinjenim nacijama u Njujorku odbacila je saopštenja obaveštajne službe Sjedinjenih Američkih Država, koja se tiču navodnog mešanja Teherana u tok predstojećih izbora u SAD, prenosi agencija IRNA.

ИРАН И КИНА ОДБАЦИЛИ ОПТУЖБЕ: Не мешамо се у америчке изборе

Foto: AP

Ministarstvo spoljnih poslova Kine takođe je negiralo mešanje u američke predsedničke izbore.

- Ne postoji nikakav cilj niti delatnost Irana, a da su usmereni na uticaj na izbore u SAD. Veliki deo ovih optužbi je deo psiholoških napora za veštačko oživljavanje izborne kampanje - ističe se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je da se Kina nikada nije mešala i ne namerava da se meša u američke izbore.

Ruske vlasti su više puta saopštavale da se ne mešaju u izborni proces SAD. Nedavno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao da Moskva to neće raditi ni sada.

Prethodno, agencija Rojters je objavila da je kabinet direktora nacionalne obaveštajne agencije SAD saopštio da Rusija, Kina i Iran, navodno, koriste marketinške, komunikacijske i druge kampanje kako bi uticale na američke birače i na rezultat predstojećih predsedničkih izbora u SAD.

Takođe, saradnik američke nacionalne obaveštajne službe izjavio je da je Iran poslednjih nedelja, navodno, intenzivirao korišćenje tajnih organizacija na društvenim mrežama radi uticaja na birače u SAD, dok kineske vladine strukture, navodno, koriste izvesnu tehnološku kompaniju sa sedištem u Kini za svoje operacije uticaja u SAD.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROSLAVA RATNE MORNARICE: Vladimir Putin prisustvovao glavnoj paradi u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)