KREMLJ O PROTESTIMA U VENECUELI: Treće zemlje da ne podstiču destabilizaciju

Novosti online

30. 07. 2024. u 13:01

OPOZICIJA u Venecueli treba da prihvati poraz i čestita predsedniku Nikolasu Maduru na pobedi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ О ПРОТЕСТИМА У ВЕНЕЦУЕЛИ: Треће земље да не подстичу дестабилизацију

Foto: Tanjug/ AP

- Vidimo da opozicija ne želi da prihvati svoj poraz, iako smatramo da treba to da učini i da čestita pobednicima izbora - rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da treće zemlje ne podstiču destabilizaciju situacije u Venecueli.

- Vrlo je važno da treće zemlje ne podstiču pokušaje uzdrmavanja situacije u zemlji, potrebno je da Venecuela bude slobodna od spoljnog mešanja - dodao je portparol ruskog lidera.

Na osnovu obrađenih 80 odsto glasačkih listića, predsednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio je 51,2 odsto glasova i pobeđuje na predsedničkim izborima, saopštila je ranije izborna komisija te zemlje.

Nakon predsedničkih izbora zemlju su zahvatili protesti. U Karakasu i drugim gradovima su počeli sukobi policije i demonstranata koji su nezadovoljni rezultatima izbora.

Maduro je u obraćanju naciji poručio da opozicija neće uspeti da izazove političku krizu u Venecueli. On je optužio američkog milijardera i biznismena Ilona Maska da stoji iza udara na Karakas i nazvao ga novim glavnim neprijateljem Venecuele.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića