"NE MOGU DA SMISLE BOLJEG NEPRIJATELJA OD RUSIJE" Kremlj: Apsurdne optužbe Amerike

Novosti online

30. 07. 2024. u 13:26

KREMLj smatra apsurdnim optužbe američke obaveštajne službe da Rusija, navodno, pokušava da se meša u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НЕ МОГУ ДА СМИСЛЕ БОЉЕГ НЕПРИЈАТЕЉА ОД РУСИЈЕ Кремљ: Апсурдне оптужбе Америке

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Što se tiče tih optužbi, one su apsurdne. Mi ih odlučno odbacujemo. Pre će biti da obaveštajna služba Sjedinjenih Američkih Država podleže trendovima u unutrašnjoj politici, potrebno im je da traže neprijatelje. Boljeg neprijatelja od Rusije, Amerikanci ne mogu da smisle - istakao je Peskov.

Ovim rečima je on prokomentarisao informacije da američka obaveštajna služba smatra da Rusija, Kina i Iran pokušavaju da se mešaju u američke izbore.

Pored toga, portparol je ocenio da demokrate i republikanci eksploatišu temu Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina tokom predizborne trke u SAD.

- Rusija i lider ruske države zapravo su glavni faktori koje eksploatišu i republikanci i demokrate tokom političke borbe, posebno u predizbornoj kampanji - primetio je Peskov.

On je podvukao da iskorišćavanje teme Putina i Rusije u unutarpolitičkoj borbi u SAD nanosi nepopravljivu štetu bilateralnim odnosima dve zemlje.

Prema njegovim rečima, ovih saopštenja o navodnim planovima Rusije da utiče na američke izbore biće veoma mnogo kako se budu približavali izbori.

Državni dug SAD teško da će usporiti njihove militarističke težnje

Pored toga, Peskov se osvrnuo na državni dug Vašingtona, rekavši da je prvi put u istoriji premašio 35 biliona dolara i da će to teško usporiti militarističke težnje Vašingtona.

- Nesumnjivo je da SAD, kao jedna od najvećih svetskih ekonomija imaju direktan uticaj na međunarodnu ekonomsku situaciju, ali malo je verovatno da će cela ova situacija nekako usporiti njihove militarističke težnje - naglasio je Peskov.

Američki državni dug porastao je za više od 4 biliona dolara, a od početka godine gotovo za 1 bilion. U junu je gornja granica duga bila povećana, dok će limit biti postignut 2. januara 2025. godine.

Prethodno, agencija Rojters je objavila da je kabinet direktora nacionalne obaveštajne agencije SAD saopštio da Rusija, Kina i Iran, navodno, koriste marketinške, komunikacijske i druge kampanje kako bi uticale na američke birače i na rezultat predstojećih predsedničkih izbora u SAD.

Iran i Kina odbacili su ove optužbe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROSLAVA RATNE MORNARICE: Vladimir Putin prisustvovao glavnoj paradi u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!