ZELENSKI JE PRODAO ZEMLJU ZA OBEĆANJE DA ĆE BITI "OSVAJAČ RUSIJE" Moskva: Dugo smo pokušavali da spasemo Ukrajinu, samo da su nas poslušali...

Novosti onlajn

30. 07. 2024. u 14:57

MOSKVA je osam godina smišljala kako da spase integritet Ukrajine i predložila je Minske sporazume, ali Vladimir Zelenski je zamenio jedinstvo zemlje za obećanje SAD da će biti „osvajač Rusije“, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ПРОДАО ЗЕМЉУ ЗА ОБЕЋАЊЕ ДА ЋЕ БИТИ ОСВАЈАЧ РУСИЈЕ Москва: Дуго смо покушавали да спасемо Украјину, само да су нас послушали...

Foto: Profimedia

- Osam godina je Rusija smišljala načine da spase integritet Ukrajine, predlažući formulu Minskih sporazuma, prema kojoj bi se obezbedilo jedinstvo zemlje uprkos postojećim unutrašnjim i spoljnim protivrečnostima. Zelenski je svoj jedinstveni, istinski adut zamenio obećanjem Zapada da će ga učiniti osvajačem Rusije. I za ogledalce. Sa prahom. Sa svakom propuštenom šansom, Ukrajina je pogoršavala svoje pregovaračke pozicije i gubila ostatke svoje teritorije - napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Zaharove, da je Kijev poslušao Moskvu i odustao od američkih obećanja blickriga, sada bi Ukrajina bila cela, ali bez Krima, i sa večnom humanitarnom pomoći.

- Ali sirene Bele kuće znaju svoj posao. Nije uzalud čitavo ostrvo posuto kostima naivnih moreplovaca - napomenula je diplomata.

Portparol je takođe podsetila na primer protekle decenije, kada je, kako je rekla, Ukrajina bila u boljoj poziciji osam godina: od 2014. do 2022. godine.

- Pitanje Krima je rešeno samo od sebe bez ikakvih troškova za nacionalističke krugove. Ukrajinski sledbenici Stepana Bandere su dobili večiti razlog da prose od Zapada, da imaju voljeni status uvređenih i vizuelizaciju sopstvene himne da još nisu izumrli - dodala je.

Ukrajina je krenula u kontraofanzivu početkom prošlog leta, ali je već u novembru 2023. godine Zelenski priznao da nisu ostvareni rezultati na koje je Kijev računao. On je neuspeh objasnio time što Zapad nije poslao dovoljno pomoći, kao i zbog toga što Oružane snage Ukrajine raspolažu ograničenim brojem vojnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)