NOVE SANKCIJE VENECUELI: Nakon objave Madurove pobede, Vašington sumnja u rezultate glasanja

Tanjug

30. 07. 2024. u 15:21

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena izrazila je sumnju u pobedu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura na izborima i razmatra uvođenje novih sankcija toj zemlji, prenosi Rojters, pozivajući se na izjave neimenovanih američkih zvaničnika.

НОВЕ САНКЦИЈЕ ВЕНЕЦУЕЛИ: Након објаве Мадурове победе, Вашингтон сумња у резултате гласања

Foto: Profimedia/Ilustracija

Vašington sumnja u rezultate glasanja, kojim je Maduro proglašen pobednikom i zahteva objavljivanje detaljnog prebrojavanja glasova, naveli su izvori.

Nezavisne izlazne ankete pokazale su pobedu opozicije, a Madurov protivnik Edmundo Gonzales tvrdi da je on pravi pobednik.

Američki zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da bez objavljivanja detaljnog prebrojavanja glasova međunarodna zajednica ne želi da prizna najavljeni rezultat.

Oni su objasnili da će Vašington svoju politiku sankcija protiv Venecuele procenjivati u zavisnosti od delovanja Madurovog režima u budućnosti.

U nedelju su u Venecueli održani predsednički izbori na kojima su i aktuelni predsednik Nikolas Maduro i glavni opozicioni kandidat Edmundo Gonzales proglasili pobedu.

BONUS VIDEO: RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)