RUSI UŠLI U TORECK, BORBE SE VODE U GRADU: Ofanzivne akcije na proboju fronta idu u tri pravca (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 18:00

RUSI su ušli u Toreck dok su se vodile borbe u samom gradu i napredovale na pravcu Rabotina.

РУСИ УШЛИ У ТОРЕЦК, БОРБЕ СЕ ВОДЕ У ГРАДУ: Офанзивне акције на пробоју фронта иду у три правца (ВИДЕО)

Foto: Ruptly

Ruske trupe su napredovale severozapadno od sela, za 2 km, prenose ruski mediji.

Ruske trupe su ušle u Toreck, a borbe se vode unutar samog grada, javio je na društvenim mrežama i oficir ruskih oružanih snaga sa pozivnim znakom „Aleks“.

-Ulaskom naših snaga u pravcu Torecka, borbe su već prešle direktno na granice samog grada, a ne na klaster naselja oko Torecka, prenosi njegove reči ruski novinarski izvor.

Ranije je ukrajinski vojni javni servis DS javio da su Oružane snage Rusije napredovale na naselja koja se graniče sa Toreckom sa istoka.

RUSI SVOJ OFANZIVNI FRONT PROŠIRILI U TRI PRAVCA

Ruska vojska je svoj ofanzivni front proširila u tri pravca. Pokrovski pravac, gde su Oružane snage Rusije ukopane u južnom predgrađu Timofejevke, na području širine do 700 metara i dubine do 600 metara.

U Vesolju i njegovoj okolini, intenzitet neprijateljstava je i dalje visok.

Smer Južni Donjeck. Ruske trupe su koncentrisane na jugoistočnoj i istočnoj periferiji Konstantinovke. Kod rejona Solonenke ruske jedinice su napredovale do dubine od 1,18 km u pravcu autoputa O0532.

U pravcu Severska, južno od Ivano-Darijenke i Sbornua, ruske jedinice tvrde kako su zauzele područje do 4,35 km široke i 1,4 km dubine. Severno od Razdolovke, Oružane snage Rusije su navodno napredovale duž šumskog pojasa u pravcu Perezdanoe na dubini od 2 kilometra.

Ruska vojska je završila pripreme i spremna je za još jedan masovni udar

Ruska vojska je završila pripreme i spremna je za još jedan masovni udar, prenosi ukrajinski telegram kanal Left Bank pozivajući se na oficire u ukrajinskim oružanim snagama.

Ruske trupe će se fokusirati na energetsku i transportnu infrastrukturu, posebno na aerodrome, tvrde Ukrajinci.

-Prošle nedelje, rusko vazduhoplovstvo izvelo je generalnu probu letenja aviona Tu-160 u misijama lažnog udara u Ukrajini. To sugeriše moguće pripreme za angažovanje takvih aviona za udare.

Ono što je odmah primetno jeste da Rusi, s obzirom na situaciju u SAD, spremaju masovnu kopnenu ofanzivu, uglavnom da bi osigurali što bolju poziciju tokom predstojećih pregovora sa SAD oko okončanja ukrajinske agonije.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!