"IZRAEL JE POČINIO VARVARSTVO KOJE ĆE ZASENITI HITLERA": Erdogan besan, nije birao reči - Oni su pretnja celom čovečanstvu!

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

30. 07. 2024. u 16:48

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas na sastaku pokrajinskih predsednika njegove partije AKP da je Izrael pretnja ne samo Palestini i Libanu, već čitavom čovečanstvu i svetu.

ИЗРАЕЛ ЈЕ ПОЧИНИО ВАРВАРСТВО КОЈЕ ЋЕ ЗАСЕНИТИ ХИТЛЕРА: Ердоган бесан, није бирао речи - Они су претња целом човечанству!

AP Photo/Petros Karadjias

- Jedina država u našem regionu koja traži svoju sigurnost kroz agresiju, masakre i otimanje zemlje je Izrael. Država koja se ponaša kao teroristička organizacija je Izrael - poručio je on.

Istakao je da je Izrael "počinio varvarstvo koje će zaseniti Hitlera", a da je Gaza danas najveći logor za istrebljenje, prenosi Anadolija.

Osudio je zapadne lidere koji, kako je rekao, sa distance posmatraju događaje u Pojasu Gaze skoro 300 dana, umesto da osiguraju međunarodnu bezbednost.

- Koliko još hiljada dece mora da umre da bi videlo da invazivna politika Izraela preti celom regionu. Ovaj genocid, ova brutalnost, ovo varvarstvo moraju se odmah zaustaviti, savezom čovečanstva, pre nego što bude prekasno - rekao je Erdogan.

On je takođe kritikovao glavnu opozicionu partiju CHP koja je navodno optužila Erdoganovu vladu za ekspanzionizam i naglasio da je "Plava domovina deo naše otadžbine".

Predsednik je takođe osudio ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu kao "nemoralnu" i tvrdio da ona ukazuje na pretnju sa kojom se svet suočava.

- Sramotna scena u Parizu uvredila je ne samo katolički svet, ne samo hrišćanski, već i nas koliko i njih - zaključio je Erdogan.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!