NOVI RAKETNI UDAR: Ima mrtvih, tenzije na granici sve veće

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

30. 07. 2024. u 18:23

RAKETNI udar iz Libana usmrtio je jednog izraelskog civila, naveli su lekari, što dodatno pojačava tenzije na granici dok se Liban priprema za odgovor Izraela na napad na stadion na Golanskoj visoravni kada je ubijeno 12 dece za šta je okrivljen Hezbolah.

НОВИ РАКЕТНИ УДАР: Има мртвих, тензије на граници све веће

Foto: AP Photo/Leo Correa

U najnovijoj razmeni vatre, izraelska vojska je saopštila da je iz Libana ispaljeno deset raketa a jedna od njih je pogodila Kibuc Hagošrim usmrtivši 30-godišnjeg muškarca, prenosi Rojters.

Izrael je takođe saopštio da je pogodio desetak ciljeva Hezbolaha na jugu Libana i ubio jednog njihovog borca što je ta grupa potvrdila.

SAD predvode diplomatske napore kako bi odvratile Izrael od napada na Bejrut ili civilnu infrastrukturu nakon napada od subote na fudbalski stadion na Golanskoj visoravni.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je da ne veruje da je sukob Hezbolaha i Izraela neizbežan, iako je izrazio zabrinutost zbog potencijalne eskalacije.

- Mi bismo voleli da vidimo da se stvari reše na diplomatski način - kazao je Ostin na zajedničkoj pres konferenciji nakon razgovora koji su on i američki državni sekretar Entoni Blinken u Manili vodili sa filipinskim kolegama.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića