IZRAELSKA VOJSKA PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD NA BEJRUT: Otkrili i ko je bio meta, dramatični snimci kruže internetom (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

30. 07. 2024. u 19:41

IZRAELSKE odbrambene snage su objavile da su gađale južni deo Bejruta te da je meta bio komandant Hezbolaha za kojeg tvrde da je odgovoran za nedavni raketni napad na okupiranoj Golanskoj visoravni.

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ПРЕУЗЕЛА ОДГОВОРНОСТ ЗА НАПАД НА БЕЈРУТ: Открили и ко је био мета, драматични снимци круже интернетом (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

- IDF je izvršio ciljani napad u Bejrutu, na komandanta odgovornog za ubistvo dece u Majdal Šamsu i ubistvo brojnih dodatnih izraelskih civila. Trenutno nema promena u odbrambenim smernicama Komande fronte. Ako se naprave bilo kakve promene, biće objavljeno ažuriranje - objavio je IDF.

Izraelski mediji pišu da je meta napada bio "Haj Mohsen" komandant i glavni "mozak" Hezbolahovog raketnog pogona.

Nazivaju ga i još Hezbolahov "broj dva" ime odmah iza vođe ovog pokreta Hasana Nasralaha.

Izraelske snage već nekoliko dana najavljuju kako će izvršiti niz udara na položaje Hezbolaha, naročito nakon napada na Golanskoj visoravni za koji je Tel Aviv optužio upravo Hezbolah, a u kojem je na fudbalskom igralištu stradalo dvanaestero dece.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ranije je obećao da će libanska grupa "platiti visoku cenu" nakon smrtonosnog napada na fudbalski teren u udaljenom gradu na okupiranoj Golanskoj visoravni.

(Kliks)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića