JUŽNOKOREJSKI OBAVEŠTAJCI: Ćerka Kim DŽong Una obučava se da preuzme vladanje državom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 19:46

ĆERKA severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Džu Ae, obučava se da bi mogla u budućnosti da preuzme vladanje državom, saopštila je južnokorejska obaveštajna agencija.

ЈУЖНОКОРЕЈСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ: Ћерка Ким Џонг Уна обучава се да преузме владање државом

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Predstavnici obaveštajne agencije su to rekli poslanicima južnokorejskog parlamenta u ponedeljak na sednici iza zatvorenih vrata.

Poslanik Li Seong-kvon iz vladajuće partije rekao je novinarima posle sednice parlamenta da je Severna Koreja prilagođavala nivo propagande i učestalost pojavljivanja Kimove ćerke, uzimajući u obzir reakciju javnosti na nju, preneo je Politiko.

Ona se prvi put pojavila u severnokorejskim državnim medijima u novembru 2022. godine kada je sa ocem prisustvovala predstavljanju rakete sa nuklearnom sposobnošću.

Od tada se Kimova ćerka pojavljuje na testovima naoružanja, državnim skupovima, kao i na sportskim događajima, uvek u prisustvu oca.

Južnokorejska obaveštajna agencija navodi da Kimova ćerka ima oko 11 godina i pretpostavlja da je ona drugo od troje njegove dece.

U februaru 2023. godine Ae se pridružila majci i ocu na banketu u čast vojske.

Nijedno drugo dete nekog severnokorejskog lidera nikada nije bilo prikazano na takav način u tako ranom uzrastu, a njena pojava je prekinula tradiciju držanja dece vođa podalje od očiju javnosti dok ne postanu deo državnog aparata.

Kim ima 40 godina i mogao bi da bude na vlasti decenijama, ali ima zdravstvene probleme zbog pušenja i gojaznosti (procenjeno je da ima do 140 kilograma).

Porodica Kim vlada Severnom Korejom od njenog osnivanja kasnih 1940-ih.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića