BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Zapadne elite nastavljaju rat sa Rusijom da bi ostale na vlasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 21:21

ZAPADNE elite će nastaviti da finansiraju i naoružavaju Ukrajinu kako bi se vojni sukob sa Rusijom nastavio, jer će to omogućiti rukovodstvu Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da održe vlast, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu „Dialogue Works“ .

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Западне елите настављају рат са Русијом да би остале на власти (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Evropljani su umorni od ukrajinskog sukoba i izbeglica. Ne bih rekao da Evropljani žele rat, to hoće evropske elite koje su same sebe saterale u ćošak. Oni su u ukrajinski sukob uložili toliko političkog kapitala da sada jednostavno ne mogu da odstupe. Ne mogu odjednom da kažu: ‘Oh, pogrešili smo, samo smo hteli da vam uzmemo stotine milijardi dolara i nanesemo bilione dolara štete evropskoj ekonomiji sankcijama protiv Rusije’. Ako političari priznaju greške ovolikih razmera, koliko će dugo ostati na vlasti?, upitao je ekspert.

Foto Tanjug/AP

Riter smatra da će zapadni establišment nastaviti da „prodaje“ svom stanovništvu narativ „ruske pretnje“ i da će nastaviti da ulaže u vojno-industrijski kompleks. Samo tako može da ostane na vlasti, zaključio je bivši obaveštajac.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta ukazivao na planove zapadnih zemalja da poraze, rasparčaju i opljačkaju Rusiju. Prema njegovim rečima, njima nije potrebna tako ogromna država sa dovoljno brojnim stanovništvom.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!