"PAGANSKI DOGAĐAJ RANIJE POZNAT KAO OLIMPIJSKE IGRE." Zaharova nastavlja sa prozivkama - Da je Šarl de Gol znao šta čeka Francusku...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

30. 07. 2024. u 21:11

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se povodom, kako je rekla, "otvaranja paganskog događaja, ranije poznatog kao Olimpijske igre", navodeći da "Francuzima treba reći nešto o njima samima".

ПАГАНСКИ ДОГАЂАЈ РАНИЈЕ ПОЗНАТ КАО ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ. Захарова наставља са прозивкама - Да је Шарл де Гол знао шта чека Француску...

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Nekada su francuski kraljevi iz dinastija Merovinga i Karolinga zvanično nazivani "najhrišćanskijim", navodi se u saopštenju na Telegramu, u kojem se opisuje bogato katoličko nasleđe Francuske.

- Francuski narod se smatrao 'najhrišćanskijim narodom': ostao je veran papi, čak i kada je cela Evropa gorela u vatri reformacije. Da bi postali kraljevi u Parizu, budući monarsi su prelazili u katoličanstvo - podsetila je Zaharova, dodajući da je i Napoleon, koji je "preokrenuo Francusku i izgradio veliko novo carstvo", krunisan od strane pape Pija VII, koji je tada došao u Pariz zato što mu je bilo važno da sačuva hrišćansku tradiciju.

I general Šarl de Gol, sekularni šef države, pridavao je veliki značaj hrišćanstvu i razgovarao je sa papom Jovanom XXIII "o iskušenjima koja su zadesila hrišćanstvo u prevratima 20. veka".

- Da je znao šta čeka Francusku u prvoj četvrtini 21. veka, prokleo bi one koji su se usudili da se rugaju zemlji - ističe Zaharova na Telegramu.

Javno zgražanje i skrnavljenje hrišćanstva tokom ceremonije otvaranja Olimpijade postalo je logičan nastavak pariskog krstaškog rata protiv samih sebe, dodaje ona.

Kako ističe portparolka ruskog ministarstva, Makronov režim je sada Francusku pretvorio u sitnu bezbožnu državu, koja je od arhihrišćanske države postala antihrišćanska.

Najavljuje se da će Marija Zaharova više o tome govoriti na radiju Sputnjik, a saopštenje završava podsećajući na poznati Volterov citat: "Da Bog ne postoji, trebalo bi ga izmisliti".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!