OSNIVAČ "TELEGRAMA" BI DA SPOJI 100 POTOMAKA: Ruski preduzetnik Durov donira spermu od 2009. godine

A. V. V.

31. 07. 2024. u 15:18

TVORAC popularne aplikacije "Telegram" koja se koristi za razmenu poruka Rus Pavel Durov objavio je da ima više od 100 dece u 12 zemalja! On je u objavi na svojoj društvenoj mreži istakao da je njegova građanska dužnost bila da anonimno donira spermu kako bi pomogao većem broju parova, nadovezujući se na tvrdnju doktora da je "semena tečnost visokog kvaliteta u nedostatku".

ОСНИВАЧ ТЕЛЕГРАМА БИ ДА СПОЈИ 100 ПОТОМАКА: Руски предузетник Дуров донира сперму од 2009. године

Foto: Printskrin

- Ovo je zvučalo dovoljno ludo da me natera da se prijavim za donaciju sperme - objasnio je Durov, koji je, inače, neoženjen.

Naime, kako je otkrio, počeo je da donira spermu pre 15 godina kada mu je prijatelj zatražio pomoć, jer on i njegova supruga nisu mogli da se ostvare kao roditelji zbog zdravstvenih problema.

- Ispričao mi je da nisu plodni i zamolio za spermu kako bi mogli da imaju bebu. Nasmejao sam se pre nego što sam shvatio da je smrtno ozbiljan - istakao je ruski preduzetnik koji je osnovao "Telegram" 2013. godine.

Durov je ispričao da sada namerava da otkrije svoj DNK kod kako bi biološkoj deci olakšao da pronađu jedno drugo.

- Moja prethodna donatorska aktivnost pomogla je preko stotinu parova u 12 zemalja da dobiju decu. Štaviše, mnogo godina pošto sam prestao da budem donator, bar jedna klinika za vantelesnu oplodnju još ima moju zamrznutu spermu na raspolaganju za anonimnu upotrebu porodicama koje žele da imaju decu. Nedostatak zdrave sperme postaje sve ozbiljniji problem širom sveta - naveo je Durov, dodavši da je "ponosan što je mogao da pomogne da se problem sa oplodnjom ublaži".

Mask: Broj za početnika!

Američki milijarder i vlasnik "Tesle" i "Iksa" Ilon Mask reagovao je na Durovu priču napisavši na svojoj platformi da je imati 100 biološke dece "broj početnika", u šali pripisujući ovaj citat mongolskom vladaru Džingis-kanu za kog istoričari tvrde da je imao između nekoliko stotina do hiljadu, ili više, biološke dece. Mask, inače, ima 12 dece iz veze sa tri žene. Novu bebu dobio je ove godine sa Šivon Zilis, izvršnom direktorkom "Neuralinka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića