"CILJ JE DA UMRU DO POSLEDNJEG ČOVEKA" Američki obaveštajac o Ukrajini - "To je veštački stvorena država, Evropa joj je udahnula život"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 07. 2024. u 14:59

UKRAJINA je veštački stvorena država koju Evropa koristi protiv Rusije, rekao je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu "Dajlog Vorks", prenose RIA novosti.

ЦИЉ ЈЕ ДА УМРУ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ЧОВЕКА Амерички обавештајац о Украјини - То је вештачки створена држава, Европа јој је удахнула живот

Foto: Piksabej

- Ukrajina je veštački stvorena država, lažna država, u koju je Evropa sada udahnula život, ali na kraju krajeva niko u Evropi ne želi da umire za Kijev. Cilj je dozvoliti Ukrajincima da umru do poslednjeg čoveka zarad posredničkog rata koji se vodi protiv Rusije, ne zarad ukrajinskih ciljeva i zadataka, već zarad postizanja ciljeva i ciljeva Evrope - rekao je ekspert.

Riter je upozorio da će evropski saveznici Kijeva odmah napustiti Ukrajince čim njihovi planovi protiv Moskve ne budu sprovedeni.

- Rusija će odmah prekinuti vatru i izjaviti spremnost za pregovore nakon povlačenja trupa Kijeva sa teritorije LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti - izjavio je u subotu ruski predsednik Vladimir Putin.

Šef države je napomenuo da Kijev takođe mora zvanično da ih obavesti o odbijanju planova za ulazak u NATO, da prizna ruski status novih regiona, Republike Krim i Sevastopolja, što podrazumeva ukidanje svih zapadnih sankcija Rusiji. Za mirno rešenje, Moskvi je potreban neutralan, vansvrsni, beznuklearni status Ukrajine, navedeno je više puta. 

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića