"CIONISTIČKI VARVARI PONOVO NEĆE USPETI DA OSTVARE SVOJE CILJEVE": Erdogan osudio ubistvo Hanijea, poslao oštru poruku Izraelu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

31. 07. 2024. u 18:04

IZRAEL neće ostvariti svoje ciljeve ubistvom lidera političkog biroa palestinske militantne organizacije Hamas Ismaila Hanijea, rekao je turski predsendik Redžep Tajip Erdogan.

ЦИОНИСТИЧКИ ВАРВАРИ ПОНОВО НЕЋЕ УСПЕТИ ДА ОСТВАРЕ СВОЈЕ ЦИЉЕВЕ: Ердоган осудио убиство Ханијеа, послао оштру поруку Израелу

Foto: Profimedia

On je osudio ubistvo Hanijea, koji je ubijen noćas u direktnom raketnom napadu na njegov stan u Teheranu, nakon što je prisustvovao inauguraciji predsednika Irana Masuda Pezeškijana.

- Kao i ranije, cionistički varvari ponovo neće uspeti da ostvare svoje ciljeve kroz ubistvo - naveo je Erdogan, piše RIA.

Turski predsednik je osudio "izdajničko ubistvo" i istakao da je to "odvratan čin čiji je cilj narušavanje palestinske borbe, demoralisanje i zastrašivanje Palestinaca".

Turski lider je izrazio nadu da će biti snažnijeg stava islamskog saveta i "saveza humanosti" sposobnog da zaustavi izraelsku agresiju.

On je naglasio da će Turska nastaviti da podržava Palestince u stvaranju suverene i nezavisne države.

(Srna)

BONUS VIDEO: PROSLAVA RATNE MORNARICE: Vladimir Putin prisustvovao glavnoj paradi u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!