"AKO NATO POČNE DA OBARA RUSKE RAKETE, POSTAĆE DEO SUKOBA": Upozorenje Zelenskom da dobro razmisli - To bi bila objava rata u punom obliku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

31. 07. 2024. u 20:00

AKO NATO odobri zahtev ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se ruskim raketama suprotstavlja sa teritorije zemalja Alijanse, to bi se moglo shvatiti kao objava rata u punom obimu, smatra bivši američki obaveštajac Skot Riter.

АКО НАТО ПОЧНЕ ДА ОБАРА РУСКЕ РАКЕТЕ, ПОСТАЋЕ ДЕО СУКОБА: Упозорење Зеленском да добро размисли - То би била објава рата у пуном облику

Foto: Shutterstock

- Zelenski polazi od činjenice da NATO može da rasporedi u Poljskoj rakete ‘patriot’, koje mogu da obaraju ruske bojeve glave usmerene na ukrajinske vojne objekte kod Lavova… Ali Zelenski ne shvata da je to povod za rat - rekao je Riter u intervjuu Deniju Hajfongu.

Prema njegovim rečima, uništavanje ruske tehnike od strane predstavnika NATO-a značiće potpuno stupanje Alijanse u sukob sa Rusijom.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Danny Haiphong

- To je ruska vojna tehnika koja obavlja misiju osiguravanja nacionalne bezbednosti Rusije. NATO sada nije deo sukoba, ali bi mogao to postati, ako počne da obara ruske rakete - zaključio je bivši obaveštajac.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROSLAVA RATNE MORNARICE: Vladimir Putin prisustvovao glavnoj paradi u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!