ZAUSTAVLJENI LETOVI U LAJPCIGU: Klimatski aktivisti upali na aerodrom

Novosti online

01. 08. 2024. u 09:01

NEMAČKI aerodrom Lajpcig-Hale privremeno je zaustavio letove rano danas nakon što su klimatski aktivisti upali na aerodrom u okviru protestne kampanje dok zakonodavci pozivaju na strože kazne i poboljšanje mera bezbednosti aerodroma.

ЗАУСТАВЉЕНИ ЛЕТОВИ У ЛАЈПЦИГУ: Климатски активисти упали на аеродром

Foto Shutterstock

Vazdušni saobraćaj na tom aerodromu u istočnoj Nemačkoj bio je u prekidu tri sata, što je uticalo na teretni saobraćaj, navodi se u saopštenju aerodroma.

Letovi su nastavljeni u 1.23 po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

Aktivisti grupe Poslednja generacija saopštili su da su ušli na aerodrom nešto posle ponoći, ne precizirajući na koji način, kako bi pozvali nemačku vladu da nastavi sa globalnim sporazumom o prelasku s nafte, gasa i uglja do 2030. godine.

Grupa je navela nekoliko zemalja širom Evrope i Severne Amerike za koje su rekli da su planirani slični prekidi u okviru kampanje protesta koja je počela prošlog meseca.

Prošle nedelje, njihove akcije primorale su dva aerodroma u Nemačkoj da privremeno obustave vazdušni saobraćaj.

Nemački političari zatražili su bolju zaštitu aerodroma u zemlji nakon što su klimatski aktivisti uspeli da probiju ograde i počeli da ometaju vazdušni saobraćaj, uključujući i na najprometnijem aerodromu u zemlji, u Frankfurtu, dva dana zaredom prošle nedelje.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo