"NEMATE MAGIČNU PILULU" Kremlj poručuje Kijevu: Uništićemo sve lovce F-16 u Ukrajini

Novosti online

01. 08. 2024. u 12:23

ISPORUKE američkih lovaca F-16 Kijevu ne mogu značajno da utiču na dinamiku razvoja situacije na frontu - ti avioni će biti uništeni i tu nema čarobne pilule, poručio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

НЕМАТЕ МАГИЧНУ ПИЛУЛУ Кремљ поручује Кијеву: Уништићемо све ловце Ф-16 у Украјини

Foto: Profimedia

- Ako se ti avioni pojave, njihov broj će se postepeno smanjivati, biće oboreni, uništeni. Svakako, te isporuke neće uspeti značajno da utiču na dinamiku razvoja događaja na frontu - odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li Kremlj očekuje da će isporuke lovaca Ukrajini uticati na odnos snaga.

Kako je rekao, za uništavanje F-16 već su ponuđene nagrade.

- Tu nema nikakve čarobne pilule, nema leka. Oružane snage kijevskog režima neće imati nikakav lek i treba da budu svesne toga - rekao je portparol Kremlja.

U sredu je agencija Blumberg, pozivajući se na sopstvene izvore, javila da je prva partija američkih lovaca F-16 stigla u Ukrajinu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je naveo da SAD i njihovi NATO sateliti stvaraju rizik od direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, što može dovesti do katastrofalnih posledica. Rusija će činjenicu da Kijev poseduje lovce F-16 sposobne da nose nuklearno oružje posmatrati kao pretnju od strane Zapada u nuklearnoj oblasti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!