"SITUACIJA JE TEŠKA" Sirski o stanju na frontu - Borbe se vode u svim pravcima ruske ofanzive

Novosti onlajn

01. 08. 2024. u 15:44

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski saopštio je danas da ruske trupe nastavljaju da usmeravaju svoje napore u pravcu Pokrovska, bacajući svoje najiskusnije jurišne jedinice u borbu.

СИТУАЦИЈА ЈЕ ТЕШКА Сирски о стању на фронту - Борбе се воде у свим правцима руске офанзиве

Foto: Jutjub/The Sun

- Osvajači pokušavaju da probiju odbranu u pravcu Želanja, Novogrodivke i Pokrovska - objavio je Sirski na Fejsbuku, nakon radne posete brigadama koje se bore na pravcu Harkova i Torecka.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se žestoke borbe u oblasti Piščana, Stelmahovke i Makijevke u pravcu Kupjana, ali Odbrambene snage drže svoje položaje.

- Teška situacija se razvila u pravcu Severskog. Ruska vojska tamo aktivno koristi artiljeriju, vrši jurišne napade, ali bez uspeha. Oštre borbe se vode i u zoni kanala na prilazima Časovom Jaru - bez promene pozicija strana - naveo je Sirski.

Dodao je da su u toku borbena dejstva različitog intenziteta na svim pravcima ofanzive ruske vojske.

- Na nekim mestima, neprijatelj ima malo uspeha po cenu velikih gubitaka - ocenio je Sirski i dodao da vojska zajedno sa Nacionalnom policijom i Službom bezbednosti Ukrajine sprovodi kontradiverzione akcije. Prema rečima Sirskog, njihove jedinice trenutno otkrivaju i neutrališu subverzivne grupe Rusa u urbanim sredinama u pravcu Torecka.

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!