"PORASTAO" JE 15 CENTIMETARA? Ne prestaju teorije zavere posle tvrdnji da predsednik SAD DŽo Bajden ima dvojnika (VIDEO)

A. V. V.

02. 08. 2024. u 06:15

DžO ima dvojnika! Ovako glasi samo jedna u nizu teorija zavere koje su minulih dana podgrejale maštu korisnika društvenih mreža.

ПОРАСТАО ЈЕ 15 ЦЕНТИМЕТАРА? Не престају теорије завере после тврдњи да председник САД Џо Бајден има двојника (ВИДЕО)

Tviter

Vatru je, naime, "raspalio" nedavni susret predsednika SAD sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u Vašingtonu, na kojem se Bajden, navodno, pojavio viši za čak petnaestak centimentara, iako su do sada bili slične visine. Fotografije njihovog susreta u Vašingtonu preplavile su internet i u fokus ponovo stavile šefa Bele kuće koji se pre manje od dve nedelje, pod pritiskom partijskih kolega i birača povukao iz trke za reizbor i baklju predao potpredsednici Kamali Haris.

Jedan od najpoznatijih teoretičara zavere Aleks Džons, koji je predvideo napad na Kule bliznakinje 11. septembra 2001. godine, na svom profilu na "Iksu" objavio je snimak dvojice lidera tvrdeći da na njemu nije šef Bele kuće.

- Nema sumnje da to nije pravi Džo Bajden. Noge su mu 15, 20 centimetara duže, a lice je jasno drugačije. Duboka država je završila. Gotov je njen puč na izvršnu vlast i garantovano će pokušati još jednu krađu izbora - istakao je Džons.

Na društvenim mrežama zatim su počele da se upoređuju poslednje fotografije susreta Bajdena i Netanijahua sa prethodnim. Američki predsednik je, prema zvaničnim podacima, samo centimetar viši od izraleskog kolege, dok je na spornom snimku, navodno, primetna znatna razlika u visini.

Svađa Trampa i Kamale oko rase

A dok se raspredaju teorije o odlazećem predsedniku SAD, aktuelni kandidati za novof šefa Bele kuće Donald Tramp i Kamala Haris ne prestaju da se raspravljaju. Ovoga puta Tramp je izjavio da mu nije jasno da li je Kamala Indijka ili Afroamerikanka, jer se, kako tvrdi, prvobitno predstavljala kao crnkinja, a sada je promenila ploču. Harisova mu je odgovorila: "To je stara predstava podela i nepoštovanja. Americi je potreban vođa koji ne reaguje neprijateljstvom i besom kada se suoči sa činjenicama. Potreban nam je lider koji shvata da nas naše razlike ne dele, već su ključni izvor naše snage."

Ovo, međutim, nije bila jedina situacija u kojoj je, prema mišljenju teoretičara zavere, Bajden - porastao. Nekoliko dana posle oporavka od virusa korona Bajden se pojavio sa suprugom Džil ispred Bele kuće gde su ih snimile kamere. "Tviterašima" su se usijali prsti od kucanja šaljivih komentara na račun predsednika SAD, tvrdeći da je od kovida 19 - dobio na visini!

- Bajden je porastao nekoliko centimetara za pet dana, koliko je bio nestao - napisao je jedan korisnik "Iksa".

I poznati američki komičar Džo Rogan, takođe, smatra da Bajden ima klona.

- Pogledajte koliki je ovaj tip. On je mnogo viši od Džil. Izgleda kao da je dobio 15 centimetara. Zaista izgleda kao druga osoba - ocenio je Rogan.

Još otkako je objavljeno 17. jula da Bajden pozitivan na kovid 19, a u jeku najsnažnijih pritisaka da se povuče iz trke za drugi mandat, počele su da se raspredaju teorije da uopšte nije bolestan, te da je, čak, i umro. Ove sumnje uvećao je predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp pitanjima "da li iko zaista veruje da pokvareni Džo ima koronu", i ocenama da je na Bajdena izvršen državni udar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)