U TURSKOJ IZVRŠENA NAJVEĆA RAZMENA ZATVORENIKA: Učestvovalo 26 osoba iz više zemalja

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 08. 2024. u 16:34

U ANKARI je završena najveća operacija razmene zatvorenika poslednjih godina u kojoj je učestvovalo 26 osoba iz sedam različitih zemalja uz posredovanje Nacionalne obaveštajne službe Turske.

У ТУРСКОЈ ИЗВРШЕНА НАЈВЕЋА РАЗМЕНА ЗАТВОРЕНИКА: Учествовало 26 особа из више земаља

Foto: Tanjug/AP

-Najveća u poslednjih nekoliko godina operacija razmene 26 zarobljenika iz sedam različitih zemalja (SAD, Nemačka, Poljska, Slovenija, Norveška, Rusija i Belorusija) održana je u Ankari u četvrtak uz posredovanje Turske Nacionalne obaveštajne službe, javljaju turski mediji, pozivajući se na tursku obaveštajnu agenciju.

Kako se navodi u saopštenju, 10 razmenjenih osoba, među kojima su dva maloletnika, otići će u Rusku Federaciju, 13 u Nemačku, a tri u SAD.

Među razmenjenima su novinar Volstrit džurnala Evan Gerškovič i Pol Vilan.

Blumberg je ranije javio, pozivajući se na neimenovane izvore, da su Gerškovič i Vilan, osuđeni u Rusiji, pušteni na slobodu u okviru razmene. Zauzvrat, Sjedinjene Države i njihovi saveznici su poslali u Moskvu nekoliko zatvorenika, tvrdi agencija. Pritom nije precizirano koga će tačno Rusija dobiti.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo