NEĆE BITI PROMENE NA FRONTU: Olupine lovaca F-16 uskoro će biti izložene u Moskvi

Novosti online

01. 08. 2024. u 22:14

OLUPINE i izgoreli trupovi aviona F-16 će ​​na kraju biti izloženi u Moskvi, kao što je to druga zapadna tehnika, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov televiziji "Rusija 1".

НЕЋЕ БИТИ ПРОМЕНЕ НА ФРОНТУ: Олупине ловаца Ф-16 ускоро ће бити изложене у Москви

Foto: EPA/prinstkrin/Ilustracija

- Lovci F-16, kao i sve što smo videli na Poklonoj gori (u Moskvi, gde je bila izložena uništena zapadna tehnika), a sada možemo da vidimo u parku Patriot - na isti način će biti izložene njihove olupine, njihovi spaljeni trupovi - rekao je diplomata.

Zamenik šefa ruskog MIP-a naglasio je da oružje koje se Ukrajini isporučuje iz zemalja kolektivnog Zapada neće moći da promeni situaciju na frontu.

- Nijedna zapadna tehnika koja je stigne u Ukrajinu i koju servisiraju, bilo domaći ili (strani) instruktori, koji su tamo stigli iz zemalja, odakle dolazi tehnika, neće sprečiti naš uspeh u pogledu ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije. Nema tehnike, niti sredstava koji bi mogli da izmene situaciju u njihovu korist - naglasio je Rjabkov.

Ranije je Blumberg pisao, pozivajući se na izvore, da je prva partija F-16 od saveznika iz NATO-a već isporučena Ukrajini. Prema njegovim rečima, broj lovaca je „mali“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU