AMERIČKI MEDIJI: Ukrajinska vojska u krizi na frontu, haos kod kuće (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 08. 2024. u 15:28

MORAL se koleba, vojnici su iscrpljeni od više od dve godine rata uz minimalne pauze.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Украјинска војска у кризи на фронту, хаос код куће (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Česti nestanci struje stvaraju teške životne uslove i povećavaju napetost.

Situacija na frontu i kod kuće je međusobno povezana. Za održavanje odbrane, novi borci moraju biti mobilisani da zamene umorne vojnike. U aprilu je administracija predsednika Zelenskog usvojila nova pravila kojima se snižava starosna granica za regrutovanje i obavezuje muškarce između 18 i 60 godina da ažuriraju svoje kontakt podatke u vojnim kancelarijama za registraciju i registraciju, piše Politiko.

Međutim, nova mobilizacija izaziva oprečna osećanja. Mnogi muškarci se plaše da napuste svoje domove iz straha da će biti pozvani na front. Iako većina Ukrajinaca podržava vojsku, kada su u pitanju njihovi najmiliji, situacija se menja. Strahovi su pojačani nedovoljnim snabdevanjem vojnika opremom i municijom.

Vojnici moraju da se bore u teškim uslovima. Stalni napadi, nedostatak sredstava i psihološki stres stvaraju veliki pritisak.

Na kraju, za ukrajinsku vojsku je važno da vidi izglede i podršku saveznika. Ako se osećaju napušteno, moral se može potpuno urušiti. Zapadna pomoć je stoga ključna za nastavak borbe i postizanje mira.

(RVvoenkor)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)