HEZBOLAH SE PRIPREMA ZA NAPAD IZRAELA: U toku evakuacija visokog osoblja i opreme iz bejruta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 08. 2024. u 19:11

HEZBOLAH evakuiše svoje visokorangorano osoblje iz uporišta te grupe u južnom predgrađu Bejruta, u iščekivanju potencijalnih izraelskih napada, javili su danas arapski mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

ХЕЗБОЛАХ СЕ ПРИПРЕМА ЗА НАПАД ИЗРАЕЛА: У току евакуација високог особља и опреме из бејрута

Foto Tanjug/AP

Grupa koju podržava Iran takođe je navodno premestila vojnu opremu koju je uskladištila u oblasti dalje od libanske prestonice, preneo je Tajms of Izrael.

Potez je usledio u trenutku kada se region priprema za potencijalnu eskalaciju nakon ovonedeljnih atentata na glavnog vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu i ​​lidera Hamasa Ismaila Hanija, za čije se ubistvo u Teheranu okrivljuje Izrael.

Dok su Izraelske odbrambene snage preuzele odgovornost za ubistvo Šukra, Izrael nije zvanično komentarisao ubistvo Hanija.

Lideri Irana i palestinske militantne grupe Hamas obećali su da će se osvetiti Izraelu zbog Hanijevog ubistva tokom pogrebnih ceremonija u Teheranu i Dohi koje su održane juče i danas.

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala rekao je da je rat protiv Izraela ušao u "novu fazu" i da Izrael treba da očekuje "bes i osvetu".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone