TIKTOK PONOVO NA SUDU: Američka vlada podnela novu tužbu zbog zadiranja u privatnost dece

Novosti online

03. 08. 2024. u 08:15

AMERIČKA vlada podnela je novu tužbu protiv TikToka, optužujući tu kinesku kompaniju za nezakonito prikupljanje podataka o deci u slučajevima kada su roditelji pokušali da izbrišu naloge svoje dece.

ТИКТОК ПОНОВО НА СУДУ: Америчка влада поднела нову тужбу због задирања у приватност деце

Foto: Unsplash

Ministarstvo pravde saopštilo je da je praksa te društvene mreže da "masovno" zadire u privatnost dece, piše Bi-Bi-Si.

Zvaničnici su rekli da su TikTok i matična fimra "Bajt Dens" (ByteDance) "ponovni prestupnici", jer je slični slučaj pokrenut 2019. godine.

TikTok je osporio tvrdnje i rekao da je "ponosan" na svoje napore da zaštiti decu.

Kompanija je navela da je proaktivno uklonila maloletne korisnike i da su dobrovoljno postavili zaštitu, poput ograničenja vremena pred ekranom i dodatne zaštite privatnosti za maloletnike.

Ova žalba dodatno pojačava pritisak na TikTok i "Bajt Dens", koje su se već u zategnutim odnosima sa Amerikom zbog zakona koji preti da zabrani kompaniji da posluje u SAD.

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država zatražilo je prošle subote od američkog Apelacionog suda da odbije pravne prigovore "Bajt Densa" na odluku vlade SAD da ta kompanija mora da proda TikTok do 19. januara ili da se suoči sa zabranom na američkom tržištu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

DžINOVSKE PANDE SE SPREMAJU ZA PUT: Crno-bela diplomatija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!