HLADAN TUŠ ZA MAKRONA: Zaharova sve surovija, zbog Olimpijskih igara kivna na Francusku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

03. 08. 2024. u 09:33

ZVANIČNA predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovorila je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu koji je stao u zaštitu skandalozne ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu i rekao da je "Francuska pokazala svoje pravo lice".

ХЛАДАН ТУШ ЗА МАКРОНА: Захарова све суровија, због Олимпијских игара кивна на Француску

Foto: Profimedia

- Mnogo su pomislili da nije lice nego nešto drugo, drugi neki delovi tela. Ali, ako Makron insistira da je lice Francuske sada onakvo, onda svakako. On bolje zna - napisala je Zaharova na Telegramu. 

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu obeležila je bizarna ceremonija sa satanističkim simbolima i jahačima apokalipse i još bizarnija, LGBT "Tajna večera" sa dreg kraljicama koja je šokirala vernike.

Foto: Profimedia

Emanuel Makron je podržao umetnike koji stoje iza ceremonije otvaranja, a koji su dobili pretnje smrću, i pohvalio njihovu "odvažnost", dodajući da je šou učinio Francusku ponosnom.

Scena, koja je izazvala bes Katoličke crkve, političara krajnje desnice u Francuskoj, verske desnice u SAD i hrišćanskog sveta jeste učešće na ceremoniji transvestita i nagog pevača koji je predstavljao grčkog boga vina Dionisa, a naročito scena sa tranvestitima, odnosno "dreg kraljicama", koja je bila parodija na čuvenu sliku "Poslednja večera" Leonarda da Vinčija.

Organizacioni komitet Olimpijskih igara izvinio se katolicima i drugim hrišćanskim grupama koje su uznemirili prizori sa ceremonije otvaranja OI. 

- Jasno je da nikada nije postojala namera da se pokaže nepoštovanje prema bilo kojoj verskoj grupi - rekla je portparol Organizacionog komiteta Pariz 2024 An Dešan i objasnila da je namera bila da se predstavi i proslavi tolerancija zajednice.

- Ako su se ljudi našli uvređenim, naravno, zaista nam je žao - rekla je An Dešan.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!