POBUNA U FRANCUSKOJ: Jevrejski studenti podneli žalbu protiv poslanice zbog objave o Hanijeu

Novosti online

03. 08. 2024. u 15:00

UNIJA jevrejskih studenata Francuske podnela je žalbu protiv poslanice Novog narodnog fronta Sofije Čikiru, tvrdeći da je na svom Instagram nalogu podelila objavu u kojoj se odaje počast ubijenom lideru Hamasa Ismailu Hanijeu.

ПОБУНА У ФРАНЦУСКОЈ: Јеврејски студенти поднели жалбу против посланице због објаве о Ханијеу

Foto: Pixabay

Advokat udruženja kontaktirao je Nacionalno antiterorističko tužilaštvo i zatražio ukidanje poslaničkog imuniteta Čiriku, prenosi Figaro.

Spornu objavu podelilo je i udruženje ''Urgence Palestine'', a u njemu je Hanije okarakterisan kao ''mučenik'' i ''vođa palestinskog otpora''.

- Predstavljajući šefa terorističke organizacije kao 'mučenika', šefa organizacije 'otpora' i ignorišući njegove zločine namerno usmerene na civile, Urgence Palestine i Sofija Čikiru nameravaju da predstave Ismaila Hanijea kao uglednog čoveka dostojnog hvale- ističe Unija jevrejskih studenata Francuske.

Međunarodna liga protiv rasizma i antisemitizma (Licra) saopštila je danas da će kontaktirati pravnu komisiju, navodeći da Čikiru treba da se zabrani javno učešće u političkom životu.

Na račun Čikiru, koja je partnerka opozicionog lidera Žana-Luka Melanšona, kritike su izneli i socijalistički poslanik Olivije For i predsednica regiona Oksitanija Karol Delga, koja ju je nazvala ''zagovornicom terorizma''.

Lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je u Teheranu u sredu, a sahranjen je juče u Kataru.

Hamas i iranske vlasti za ubistvo krive Izrael i najavili su odmazdu za atentat.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)