NAJMANJE DESET PALESTINACA UBIJENO: Izraelske snage izvele nove napade

Novosti online

03. 08. 2024. u 17:38

NAJMANjE 10 Palestinaca ubijeno je danas u izraelskom napadu na školu u kojoj su smešteni raseljeni u naselju Šeik Radvan, u gradu Gaza, saopštila je vladina kancelarija za medije u palestinskoj enklavi.

НАЈМАЊЕ ДЕСЕТ ПАЛЕСТИНАЦА УБИЈЕНО: Израелске снаге извеле нове нападе

Foto: Profimedia


Izraelske snage izvele su napade na nekoliko domova u južnom i centralnom Pojasu Gaze, a u Kan Junisu su ubijene tri žene i jedno dete, javila je palestinska agencija Wafa.
U dva napada dronom u Tulkaremu, na okupiranoj Zapadnoj obali, izraelske snage ubile su najmanje devet osoba, uključujući jednog komandanta Hamasa.

Istovremeno, stotine Palestinaca protestuje na okupiranoj Zapadnoj obali pozivajući na okončanje rata u Gazi i pravičan tretman palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima, navodi Al Džazira.

Do protesta je došlo nakon što je izraelska vojna policija privela devet svojih vojnika zbog navoda o mučenju i seksualnom zlostavljanju palestinskih zatočenika, a osmorici privedenih se sudi.

Podaci palestinskog Ministarstva zdravlja pokazuju da je od 7. oktobra um izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijeno 39.550 Palestinaca, dok je broj ranjenih 91.280.

U eskalaciji nasilja nad Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali u tom periodu ubijene su 594 osobe, navodi palestinsko ministarstvo.

BONUS VIDEO: ALARMANTNA SITUACIJA: Hiljade napuštaju Džabaliju dok se izraelske snage vraćaju u severnu Gazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!