BELA NADMOĆ KAMALINIH TAUTOLOGIJA: Levičarka bira "svetle" potpredsednike

Kristina Lalić Spirković

03. 08. 2024. u 21:10

TIM američke potpredsednice Kamale Haris sastao se sa šest potencijalnih kandidata za potpredsednika, izjavila su dva izvora bliska kampanji, objavio je En-Bi-Si njuz. Kandidati su guverner Pensilvanije Džoš Šapiro, američki senator Mark Keli, guverner Minesote Tim Volc, guverner Kentakija Endi Bešir, guverner Ilinoisa Džej Bi Pricker i ministar saobraćaja Pit Butidžidž, rekli su izvori.

БЕЛА НАДМОЋ КАМАЛИНИХ ТАУТОЛОГИЈА: Левичарка бира светле потпредседнике

Kamala Haris / Foto EPA

Očekuje se da će Harisova do ponedeljka odlučiti ko će biti potredsednik, a dotle ne prestaje rasprava o tome koliko je Bajdenova potpredsednica sposobna za izbor eventualnog novog predsednika SAD budući da su njen rečnik i političke ideje podjednako jasni i kristalni, kako je to demonstrirao Džozef Bajden pre nego je bio primoran da odstupi od kandidature.

I ne samo to.

Podseća se da je i Džo Bajden svojevremno označio Kamalu za potpredsednika na osnovu rase i pola, da bi izgledao dobro u očima DEI birača, dok Kamala odabirom belih muškaraca za potpredsednika liči na neku vrstu "brejkera različisti" i kao osoba koja se klanja "beloj privilegiji" i "patrijarhatu".
Međutim, bitnija kritika Harisove glasi da ona ne ume da govori, a njene političke tautologije su izgleda jasne samo njoj - slaže se veliki deo spektra američkog političkog establišmenta.

Novi predsednički kandidat demokrata je kritikovana i zbog nejasno sročenog saopštenja od petka pošto je dan ranije i zvanično osvojila kandidaturu demokrata:

 - Počastvovana sam što sam potencijalni demokratski kandidat za predsednika Sjedinjenih Država i reći ću vam da je neumoran rad naših delegata, naših državnih lidera i našeg osoblja bio ključan za omogućavanje ovog trenutka - napisala je ona ili neko drugi u saopštenju od petka.

Njena šansa je u "sprintu"

OVI izbori će biti značajno drugačiji od svih drugih izbora koje smo imali poslednjih decenija - kako i ne bi bili? Ovo je kampanja od 100 dana do dana izbora i 45-dnevna kampanja do početka prevremenog glasanja. Dinamika je suštinski drugačija od prosečne moderne kampanje. Ukratko, ne možemo razmišljati o ovoj kampanji kao o tradicionalnoj kampanji. To je sprint, i to kraći sprint nego što ljudi priznaju. To je najveća šansa Harisove na izborima - piše "Ril klir politiks".

Nešto ranije u noći između četvrtka i petka kamera je zabeležila kako je uz predsednika Džoa Bajdena pozdravila tri američka državljanina i još jednog stalnog stanovnika koji su stigli kući nakon razmene zatvorenika sa Rusijom u četvrtak.

 - Ovo je samo izvanredan dokaz važnosti postojanja predsednika koji razume moć diplomatije i razume snagu koja počiva u razumevanju značaja diplomatije - rekla je Harisova.

Nejasne političke izjave Harisove zbunjuju podjednako i demokrate i republikanci u Americi

Šon Trend, viši analitičar izbora podsetio je, za Real Clear Politics, i na "tautološki klasik" Kamale Haris iz 2022, kada je obilazeći biblioteku u Luizijani kao potpredsednica izrekla misao: "Značaj protoka vremena, zar ne? Značaj protoka vremena. "Dakle, kada razmislite o tome, postoji veliki značaj za protok vremena."

A i sam odabir Kamale Haris od strane Džoa Bajdena 2020. godine i njegovo imenovanje Ketandžija Brauna Džeksona u Vrhovni sud SAD bilo je tautološki nejasno obrazloženo, sakriveno iza još skrivenije DEI agende (različitost).

- Obavezujem se da ću, ako budem izabran za predsednika i budem u prilici da imenujem nekoga u sudove, imenovati prvu crnu ženu u sudu - obećao je Bajden. 

Sada, Harisova vodi svoju potragu za belim kandidatom. Da li demokrate ovo smatraju demokratskim izborom - pita Amerikance analitar izbora Šon Trend?



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)