POŽAR TRAJE VEĆ 11 DANA, PREKO 6.000 VATROGASACA NA TERENU: Vatrena stihija kakvu meštani ne pamte, vetrovi dodatno otežavaju sve (FOTO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 08. 2024. u 09:45

VIŠE od 6.000 vatrogasaca gasi požar koji je izbio pre 11 dana u Centralnoj dolini u američkoj saveznoj državi Kaliforniji i u kojem je do sada izgorelo više od 162.200 hektara, što je četvrti najveći požar ikada zabeležen u toj državi.

ПОЖАР ТРАЈЕ ВЕЋ 11 ДАНА, ПРЕКО 6.000 ВАТРОГАСАЦА НА ТЕРЕНУ: Ватрена стихија какву мештани не памте, ветрови додатно отежавају све (ФОТО)

Foto: AP Photo/Nic Coury

Gašenje požara otežavaju visoke temperature do 38 stepeni Celzijusovih i vetrovi, a vatrogasci su saopštili da su ugasili do subote više od dve trećine požara, preneo je Rojters.

Vatra je zahvatila Centalnu dolinu koja se nalazi oko 160 kilometara severno od glavnog grada Kalifornije, Sakramenta.

Foto: AP Photo/Nic Coury

U požaru koji je izbio u blizini grada Čiko u Kaliforniji 24. jula do sada je izgorelo više od 162.200 hektara, što je površina veća od Los Anđelesa, pri čemu je uništeno više od 560 kuća i drugih objekata.

Više od 4.000 ljudi evakuisano je zbog požara. Za požar je osumnjičen muškarac koji je gurnuo zapaljeni automobil niz jarugu u blizini Čika i on je zadržan u pritvoru.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)