"SAT 'SUDNJEG DANA' POKAZUJE JOŠ DVA MINUTA DO PONOĆI": Reči ruskog diplomate odzvanjaju svetom

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 08. 2024. u 13:58

SAT „sudnjeg dana“ koji simbolizuje stepen napetosti u svetu u vezi sa nuklearnom pretnjom, pokazuje da nas dva minuta dele do ponoći, saopštio je zamenik šefa ruske dipplomatije Sergej Rjabkov televiziji Rusija 24.

САТ СУДЊЕГ ДАНА ПОКАЗУЈЕ ЈОШ ДВА МИНУТА ДО ПОНОЋИ: Речи руског дипломате одзвањају светом

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- Rekao bih da ovaj sat sada pokazuje nešto manje od dva minuta do ponoći, ali to ne znači da je kretanje kazaljke na satu nepovratno i da će početi rat. Ali moramo odgovorno pristupiti onome što se dešava - rekao je zamenik ministra.

- Mogu da kažem da je, na osnovu nekih znakova, signal koji je ruska strana poslala Vašingtonu i, koliko sam razumeo, ne samo Vašingtonu, već i nekim drugim prestonicama koje kontroliše Vašington – stigao na te adrese. Izbegli smo novu spiralu eskalacije - prokomentarisao je diplomata razgovor šefova vojnih resora Ruske Federacije i Sjedinjenih Država.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su šef ruskog Ministarstva odbrane Andrej Belousov i njegov američki kolega Lojd Ostin obavili telefonski razgovor i razmenili mišljenja o situaciji oko sukoba u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)