„REPUBLIKANCI ZA HARIS“: Demokrate pokrenule kampanju za predsedničke izbore u Americi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 08. 2024. u 17:47

TIM kampanje potpredsednika SAD i izglednog kandidata Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u toj zemlji Kamale Haris pokrenuo je podkampanju pod naslovom „Republikanci za Haris“, sa ciljem da pridobiju glasače Republikanske stranke koji ne žele da glasaju za svog kandidata Donalda Trampa.

„РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА ХАРИС“: Демократе покренуле кампању за председничке изборе у Америци

Foto: Profimedia

Kampanje će sarađivati sa poznatim republikancima sa ciljem da oni podstaknu svoju mrežu glasača i podrže Haris, tako što će učestvovati na njenim predizbornim skupovima ove nedelje, prenosi AP.

Pored republikanskih glasača nezadovoljnih Trampom, cilj ove „kampanje unutar kampanje“ je da privuče i deo glasača koji bi i inače teško glasali za Kamalu Haris, a kako smatraju autori kampanje, najbolji način da ona preuzme deo republikanskih glasova je da jedan republikanac drugom kaže da će glasati za nju.

Kampanja je prošlog meseca, dok je kandidat Demokratske stranke još uvek bio predsednik SAD Džozef Bajden, objavljivala materijale u kojima su citirane kritike članova Republikanske stranke na račun Trampa, uključujući bivšeg kandidata za nominaciju Republikanske stranke Niki Hejli, koja je naknadno pružila Trampu podršku na izborima.

Pored nje, citirane su i poruke bivšeg ministra odbrane Gaka Hejgela, bivšeg ministra saobraćaja Reja LaHuda, bivše guvernere Masačusetsa i Nju Džersija Bila Velda i Kristin Tod Vitmen, kao i drugih.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji