KAMALA NEĆE NA DEBATU SA DONALDOM NA "FOKSU": Potpredsednica SAD odbila da se suoči sa liderom republikanaca na drugoj TV

A. V. V.

05. 08. 2024. u 06:00

POTPREDSEDNICA SAD i najizglednija kandidatkinja demokrata za predsednika Kamala Haris odbila je poziv rivala i bivšeg šefa Bele kuće Donalda Trampa da se njihova prva debata održi na TV Foks njuz idućeg meseca.

КАМАЛА НЕЋЕ НА ДЕБАТУ СА ДОНАЛДОМ НА ФОКСУ: Потпредседница САД одбила да се суочи са лидером републиканаца на другој ТВ

Tanjug

Lider republikanaca je ranije na svojoj društvenoj mreži objavio da se dogovorio sa tom američkom TV da održi debatu 4. septembra u Pensilvaniji, uz prisustvo moderatora te mreže i auditorijuma. Pre povlačenja aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena iz trke za reizbor, druga debata pretendenata za najvišu funkciju u SAD bila je zakazana za 10. septembar na Ej-Bi-Siju.

- Debata na Ej-Bi-Siju je otkazana - istakao je Tramp, navodeći Bajdenovu odluku da se povuče i njegovu nerešenu parnicu protiv voditelja Džordža Stefanopulosa, za koju je tvrdio da predstavlja "sukob interesa".

Portparol predizbornog štaba Kamale Haris Majkl Tajler je u saopštenju poručio da "Tramp treba da prestane da igra igrice i da se pojavi na debati na koju se već obavezao 10. septembra".

- Donald Tramp je uplašen i pokušava da se povuče iz debate na koju je već pristao i otrči pravo na Foks njuz da ga spase - istakao je Tajler.

Ni iz Trampovog štaba nisu ostali dužni rivalima.

- Zvuči kao da su Kamala Haris i njen štab "prevelike kukavice" da bi prihvatili debatu u ranijem terminu - napisao je portparol Trampove kampanje Stiven Čang na "Iksu".

Nekoliko dana nakon što je sadašnji predsednik SAD Džozef Bajden odustao i podržao Harisovu kao kandidata demokrata, Tramp je izjavio da je spreman da više puta učestvuje u debati sa potpredsednicom SAD, ali je kasnije rekao da će učestvovati u debati tek kada demokrate zvanično nominuju kandidata.

Izborni tim potpredsednice SAD Kamale Haris ranije je saopštio je da je ona osigurala dovoljno glasova partijskih delegata da postane predsednički kandidat demokrata. Onlajn proces glasanja se završava danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji