BLISKI ISTOK SPREMAN DA DETONIRA: Amerikanci šalju F-22, Iran odbio zahteve - neće da ublaži odgovor Izraelu?

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 08. 2024. u 22:45

IRAN je odbio zahteve SAD i pojedinih arapskih zemalja da ublaži svoj odgovor na ubistvo lidera političkog krila Hamasa, Ismaila Hanijea, kažu izvori za "Volstrit džornal".

БЛИСКИ ИСТОК СПРЕМАН ДА ДЕТОНИРА: Американци шаљу Ф-22, Иран одбио захтеве - неће да ублажи одговор Израелу?

Tanjug

Izvori za američki list tvrde da je "Iran arapskim diplomatama saopštio da ga nije briga ako odgovor izazove rat".

Teheran i Hamas smatraju Izrael odgovornim za ubistvo Hanijea u Teheranu nakon inauguracije novog iranskog predsednika Masuda Pezeškijana, iako Tel Aviv nije zvanično preuzeo odgovornost.

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenej, naredio je direktan napad na Izrael kao odgovor na ubistvo Hanijea, kako je ove nedelje objavio "Njujork tajms", pozivajući se na svoje izvore.

Foto Tanjug/AP/Vahid Salemi

Mediji na hebrejskom su prethodno preneli da američki zvaničnici očekuju da će odgovor Izraela biti žešći nego što je bio u aprilu, kada je Teheran ispalio stotine dronova i projektila na Izrael u aprilu.

Pozivajući se na svoje izvore, portal "Aksios" je danas preneo da američki zvaničnici očekuju da bi napad mogao da se dogodi već u ponedeljak.

Mediji su javili da američko vazduhoplovstvo šalje eskadrilu stelt lovaca pete generacije "F-22 raptor" na Bliski istok zbog pretnje napadom Irana i njegovih saveznika u regionu na Izrael. Detaljno se navodi da Pentagon takođe šalje još krstarica i razarača sa odbrambenim sposobnostima od balističkih raketa.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji