NIŠTA OD NORMALIZACIJE ODNOSA SA RIJADOM: Netanjahu čeka predsedničke izbore u Americi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 08. 2024. u 23:44

PREMIJER Benjamin Netanjahu odlučio je da ne teži potencijalnoj normalizaciji odnosa sa Saudijskom Arabijom pre američkih predsedničkih izbora u novembru, prenosi Kanal 12.

НИШТА ОД НОРМАЛИЗАЦИЈЕ ОДНОСА СА РИЈАДОМ: Нетанјаху чека председничке изборе у Америци

Foto: Tanjug/AP

U njemu se navodi da je Netanjahu doneo odluku istovremeno sa brzim političkim razvojem u SAD, s obzirom na to da bi možda bilo vredno sačekati da se vidi da li će republikanski kandidat i bivši predsednik Donald Tramp biti izabran.

U izveštaju se navodi da odluka ima velike implikacije, uključujući potencijalni sporazum o prekidu vatre sa taocima, budući da bi potencijalna normalizacija predstavljala „sigurnosnu mrežu“ za Netanjahua: ako bi se njegova desničarska koalicija raspala tokom neslaganja oko sporazuma o Gazi, normalizacija bi sa Saudijskom Arabijom bi mu dala adut za jačanje izbora i priliku da obezbedi istorijsko nasleđe.

Izveštaj dolazi, bez navedenog izvora, jedva nedelju dana nakon što je izraelski zvaničnik rekao novinarima na brifingu u Vašingtonu da je sporazum o normalizaciji između Izraela i Saudijske Arabije još uvek moguć pre novembarskih predsedničkih izbora i da je Netanjahu o tome razgovarao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom tokom njihov sastanak u Beloj kući.

(timesofisrael.com)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata