DVE ŽRTVE IZRAELSKOG NAPADA NA JUGU LIBANA: Hezbolah gađao dronom sever Izraela

Tanjug

05. 08. 2024. u 09:25

LIBANSKI mediji objavili su danas da su dve osobe poginule u izraelskom napadu dronom u selu Meisa el Džabala, na jugu Libana, a libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je dronom rano jutros gađala severni Izrael, pri čemu su, prema navodima izraelske vojske, ranjena dva vojnika i izazvan je požar.

ДВЕ ЖРТВЕ ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЈУГУ ЛИБАНА: Хезболах гађао дроном север Израела

Foto Tanjug/AP

Novi napadi usledili su u jeku strahovanja o izbijanju rata u regionu, posle prošlonedeljnog ubistva komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu i vodećeg političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Iranu. Izrael strahuje od odmazde Irana i militantnih grupa povezanih s Teheranom zbog tih ubistava.

Hezbolah je danas saopštio da je ciljao vojnu bazu na severu Izraela u znak odmazde zbog "napada i ubistava" koje su izvršile izraelske snage u nekoliko sela na jugu Libana, preneo je AP.

Izraelska vojska je navela da su vatrogasne službe angažovane na gašenju požara koji je izazvan tim napadom u Ajelet Hašaharu, u gornjoj Galileji.

U međuvremenu je libanska državna novinska agencija javila da su dve osobe ubijene u izraelskom napadu dronom blizu groblja u selu Meisa el Džabal na jugu Libana.

Jedan od ubijenih je, prema toj agenciji, bio član islamskog udruženja Rizala za pružanje hitne pomoći.

Izraelska vojska saopštila je jutros da je protekle noći gađala skladište naoružanja Hezbolaha i još nekoliko lokacija povezanih s tom militantnom grupom na području Kafr Kila, na jugu Libana, kao i da je oborila vazdušnu metu koja je lansirana iz te susedne zemlje.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)