OŠTRA PORUKA BORELJU IZ KARAKASA: Imajte poštovanja i ćutite, jer evo naroda koji je krvlju i vatrom izborio svoju nezavisnost (FOTO)

Novosti online

05. 08. 2024. u 11:01 >> 11:21

MINISTAR spoljnih poslova Venecuele Ivan Gil osudio je mešanje Evropske unije u unutrašnja pitanja svoje zemlje, nakon što je Brisel saopštio da ne priznaje rezultate Nacionalnog izbornog veća da je Nikolas Maduro pobednik predsedničkih izbora.

ОШТРА ПОРУКА БОРЕЉУ ИЗ КАРАКАСА: Имајте поштовања и ћутите, јер ево народа који је крвљу и ватром изборио своју независност (ФОТО)

Foto: AP

Gil je preko Iksa poručio visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju da "vadi nos iz Venecuele".

- Imajte poštovanja i ćutite, jer evo naroda koji je krvlju i vatrom izborio svoju nezavisnost. Njihovi fašistički gospodari se više nikada neće vratiti - naveo je on.

Gil je dodao da je "agresija EU sa Gvaidom 1.0 poražena, a Gvaido 2.0 će, takođe, biti slomljen narodnim dostojanstvom i njegovim institucijama", aludirajući na Huana Gvaida koga je Zapad proglasio za "privremenog predsednika".

Borelj je ranije objavio saopštenje u ime EU u kome se navodi da "bez potkrepljujućih dokaza", izborni rezultati koje je Nacionalno izborno veće objavilo izbor Madura "ne može da bude priznat".

Borelj je takođe naveo da je, na osnovu podataka koje su dobili od opozicije, opozicioni kandidat Edmundo Gonzales Urutija "pobednik predsedničkih izbora značajnom većinom".

(rt.rs)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)