"OD INTRIGANTNOG DO SENZACIONALNOG...." Zaharova o istrazi atentata na Trampa, pomenula i Bajdena

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

05. 08. 2024. u 17:40

DETEALjI istrage atentata na kandidata na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa od intrigantnih prelaze u senzacionalne, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegramu.

ОД ИНТРИГАНТНОГ ДО СЕНЗАЦИОНАЛНОГ.... Захарова о истрази атентата на Трампа, поменула и Бајдена

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Dodaje da su "novinari-istraživači Njujork tajmsa" dobili pristup prepisci policije Pensilvanije i utvrdili da je nešto prilično čudno.

- Ispostavlja se da su više od sat i po pre nego što je pucano na Trampa, policajci slali jedni drugima fotografije atentatora Tomasa Metjua Kruksa, koji je šetao po kompleksu, gde je trebalo da govori predsednički kandidat i proveravao udaljenost pomoću, pazite, optičkog daljinomera - napisala je Zaharova.

Prema njenim rečima, novinari su utvrdili da je iz "perimetra koji je obezbeđivan" uoči atentata isključeno skladište sa čijeg je krova pucao Kruks.

Ona je povodom ove tvrdnje postavila pitanje: "Pogodite koje je izuzeo zgradu iz bezbednosnog perimetra?" i odgovorila: "Američka tajna služba, čije je rukovodstvo imenovao (aktuelni američki predsednik) Džozef Bajden".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: MAGIČNA ETNA: Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji