PRVI PUT PRIKAZANI SNIMCI HAPŠENJA AMERIČKIH ŠPIJUNA: Kako su Gerškovič i Vilan uhvaćeni sa "rukama u medu" (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 08. 2024. u 19:20 >> 20:02

RAZMENA zatvorenika između Rusije i Zapada kakva nije viđena decenijama postala je pokazna vežba u sprovođenju propagande, ističe Murad Gazdijev u novoj reportaži RT internešenela.

ПРВИ ПУТ ПРИКАЗАНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА АМЕРИЧКИХ ШПИЈУНА: Како су Гершкович и Вилан ухваћени са рукама у меду (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP/eric gay

Iako su Evan Gerškovič iz "Volstrit džornala", kao i bivši američki marinac Pol Vilan uhvaćeni u činu svesnog kršenja zakona i izvlačenja informacija pod znakom tajnosti, a za šta se, podseća Gazdijev, u SAD izriču zatvorske kazne od stotina godina, i jedan i drugi su kod kuće predstavljeni kao heroji, dok je američki predsednik Džozef Bajden, uprkos dokazima, tvrdio da su oni u Rusiji nepravedno osuđeni.

U reportaži se vide novi video snimci zabeleženi neposredno pre hapšenja, a u kojima se Gerškovič može čuti kako zagovara predstavnika ruskog proizvođača oružja da mu preda osetljive podatke, kao i da pokušava da sakrije USB sa podacima nekoliko sekundi pre nego što će biti uhapšen.

Pol Vilan se takođe vidi kako razmenjuje USB sa svojim "prijateljem" u toaletu jednog moskovskog hotela. Iako je istraga utvrdila da je Vilan trgovao ličnim podacima zaposlenih u Federalnoj službi bezbednosti, on je tvrdio da je samo razmenjivao "fotografije crkava".

(VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE)

Takođe, na snimku telefonskog razgovora se čuje kako Vilan zatim urgira da se notorni zatvor Gvantanamo "napuni" ruskim zvaničnicima i "špijunima", te da SAD moraju da preduzmu nešto.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije